У Зеленського відреагували на рішення КСУ щодо скасування відповідальності за недостовірне декларування

Президент України Володимир Зеленський обов’язково використає своє право на законодавчу ініціативу, щоб відновити сталу та максимально ефективну роботу системи електронного декларування та невідворотність відповідальності за недостовірне декларування майна чиновниками та суддями.

Про це заявили в пресслужбі глави держави.

В Офісі президента зазначили, що своє рішення Конституційний суд ще не оприлюднив. Водночас там переконують, що українські посадовці та депутати продовжать декларувати своє майно та доходи, а антикорупційні органи матимуть необхідні повноваження для їхньої перевірки та притягнення порушників до відповідальності.

«Закон в Україні — один для всіх. Навіть для тих політичних сил і діячів, яким кортить підірвати систему електронного декларування», — йдеться у заяві.

Там кажуть, що попри протидію, відповідні інструменти в законодавстві України будуть збережені або, в крайньому разі, поновлені. 

«На жаль, в Україні все ще є «бізнесмени від політики», які не можуть стерпіти, що спосіб їхнього життя, майно та доходи мають бути під контролем, а отже — чесними», — наголошують в ОП.

Нагадаємо, вчора, 27 жовтня, на закритому засіданні Конституційний суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.