Українська сторона ініціює екстрене позачергове засідання ТКГ через загострення на Донбасі

Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі ініціює екстрене позачергове засідання групи. 

Про це передає пресслужба української делегації в ТКГ.

«Глава Української делегації Л.Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що після минулого засідання ТКГ 30 березня внаслідок обстрілів бойовиків поранили цивільного жителя Красногоровки, ще 4 українських військовослужбовців отримали бойові поранення і травми, а також троє бійців ВСУ загинули.

Українська сторона тоді запропонувала запровадити з 1 квітня всеосяжне припинення вогню, але російська делегація пропозицію не підтримала.

Як повідомили у пресслужбі Офісу президента, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зателефонував президенту Володимиру Зеленському та обговорив із ним загострення на Донбасі.

Генсек НАТО заявив про «серйозне занепокоєння російською військовою діяльністю в Україні та навколо неї та порушеннями режиму припинення вогню».

Також Столтенберг запевнив, що НАТО підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

Натомість Зеленський закликав надати Україні план дій щодо членства в Альянсі, оскільки це «стане сигналом для РФ». Президент вважає, що НАТО — це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі.

Нагадаємо, 5 квітня в зоні бойових дій на Донбасі внаслідок ворожого вогню загинули двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.