Україна уважно стежить за російськими військовими навчаннями "Кавказ-2020" - РНБО

Україна уважно стежить за перебігом російських військових навчань «Кавказ-2020», аби своєчасно виявити ознаки загроз національній безпеці. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у Facebook.

Коментуючи початок стратегічних командно-штабних військових навчань «Кавказ-2020», які РФ проводить з 21 по 26 вересня ц.р., очільник РНБО зазначив, що зі свого боку в Україні 22-25 вересня триватимуть стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля - 2020».

Нагадаємо, 21 вересня розпочалися командно-штабні військові навчання ЗС РФ «Кавказ-2020». Під час навчання буде відпрацьовано увесь комплекс заходів з підготовки та застосування російських сил загального призначення. Офіційною темою навчання визначено - «Застосування угруповання військ (сил) коаліції держав в інтересах забезпечення воєнної безпеки на Південно-Західному стратегічному напрямку».

Як повідомили в Міністерстві оборони РФ, в окупованому Криму російська армія привела в бойову активність свої винищувачі Су-27 і Су-30СМ. В рамках навчання екіпажам винищувальної авіації належить відпрацювати перехоплення повітряних цілей, виконати завдання прикриття дій ударної авіації, а також нанесення авіаційних ударів по наземних цілях.