Україна вважає заяву бойовиків про «попереджувальний вогонь» загрозою виходу Росії з режиму припинення вогню — Кравчук

Україна розцінює заяву окупаційної влади «ДНР» про «попереджувальний вогонь» як загрозу одностороннього виходу Росії з режиму припинення вогню та зриву виконання Мінських домовленостей.

Про це заявив глава української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук, передає пресслужба делегації.

У такий спосіб Кравчук оголосив протест проти оприлюдненого інтернет-ресурсом «Народної міліції ДНР» повідомлення.

Як зазначається, у своїй «екстреній заяві» бойовики вказали, що «у зв'язку з відсутністю реакції міжнародних спостерігачів на обстріли населених пунктів республіки, з метою захисту населення від українського терору, підрозділам народної міліції дано дозвіл на ведення попереджувального вогню на придушення і знищення вогневих точок противника».

Українська сторона ТКГ також нагадала слова президента Європейської ради Шарля Мішеля, який вчора відвідав Донбас.

«На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання Мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться чинними. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України. Пандемія COVID-19 не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації», - заявив Мішель.