Україна висилає російського консула в Одесі

Україна вирішила вислати з країни консула Генерального консульства Російської Федерації в Одесі. Він має залишити територію нашої країни до 30 квітня.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«МЗС України оголошує консула Генерального консульства Російської Федерації в Одесі небажаною для перебування на території України особою. Він має залишити територію України до кінця дня 30 квітня 2021 року», - наголосили у відомстві.

В МЗС висловили такий протест через висилки Росією 26 квітня українського дипломата. Також у відомстві відкидають версію про те, що представник України нібито займався несумісною з дипломатичним статусом діяльністю.

«Розглядаємо такий крок як продовження розгорнутої в РФ антиукраїнської кампанії та черговий прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України... Співробітник посольства України в Москві не здійснював жодних дій, що виходили б за межі його дипломатичних та консульських функцій», - підкреслили у міністерстві.

Як раніше повідомлялося, напередодні Росія вирішила вислати зі своєї території та оголосити персоною нон ґрата співробітника посольства України в Москві. Дипломат має виїхати з РФ до 30 квітня.