Українські прикордонники знову відмовили Петру Порошенку у виїзді за кордон

П'ятому президенту України, лідеру опозиційної партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку вдруге за два дні відмовили у виїзді за кордон.

Про це повідомила у Facebook народна депутатка від «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар.

За її словами, цього разу QR-код, який мав підтвердити можливість Порошенка виїхати за кордон, зчитався успішно. Однак, як пояснила депутатка, тепер українські прикордонники заявили, що експрезидент «надав не всі документи», але не уточнили, які саме.

Зрештою Сюмар звинуватила владу у «блокуванні опозиції» та заявила, що «цирк під час війни огидніший навіть за бенкет під час чуми».

Нагадаємо, 27 травня Петра Порошенка не пропустили через державний кордон України на пункті перетину «Рава-Руська». Як відомо, політик їхав на щорічне засідання Парламентської асамблеї НАТО, якого офіційно запросили ще на початку травня. Крім того, п'ятий президент має взяти участь у засіданні Конгресу та Саміті Європейської народної партії, однієї з найбільших політичних родин в рамках Європейського Союзу.

Депутатка від «Євросолідарності» Ірина Геращенко пояснила, що Порошенко їде в межах офіційного парламентського відрядження, яке схвалив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За її словами, українські прикордонники на пункті перетину «верзли якусь нісенітницю про підроблене чи скасоване розпорядження», а керівництво фракції весь вечір намагалося зв’язатися з головою парламенту, «щоб зрозуміти, що відбувається».

Геращенко також заявила, що «Європейська солідарність» розцінює це як провокацію на замовлення влади.