Уряд звільнив заступника министра з питань стратегічних галузей промисловості

Кабінет міністрів України звільнив із посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

"Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівними перед законом. Тому ми оперативно звільнили заступника міністра", - написав він.

Шмигаль додав, що "посада в Кабінеті міністрів - це не привілей, це перш за все відповідальність перед людьми та країною".

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що патрульні поліцейські зупинили заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого за підозрою у керуванні автомобілем у нетверезому стані. Судячи з відеозапису, зробленого нагрудної камерою поліцейського, затриманий відмовився оформляти протокол, намагався піти з місця інциденту і навіть влаштував колотнечу з патрульними.

Нагадаємо, уряд призначив Віталія Немілостівого заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості у жовтні 2020 року.

Протягом 2007-2010 років Немілостівий перебував на посаді першого заступника міністра промислової політики. У 2010-2011 роках був заступником міністра промислової політики. З 2012-го до 2014 року був народним депутатом України, секретарем Комітету Верховної Ради з питань промислової та інвестиційної політики, членом Спеціальної контрольної комісії ВРУ з питань приватизації. У 2016-2020 роках обіймав керівні посади у Федерації роботодавців.