В "червоних" зонах не скасовуватимуть проведення місцевих виборів - ЦВК

Віднесення населених пунктів до "червоної" або інших епідемічних зон не вплине на проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня.

Про це розповів член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий під час онлайн-марафону "Місцеві вибори 2020 на фінішній прямій".

«Виборчий кодекс не передбачає можливості зупинення виборчого процесу або відміни виборчого процесу в контексті введення тих чи інших зон - чи то "червоної", чи то "жовтої"», - зазначив він.

Член ЦВК нагадав, що Конституція та відповідні профільні закони передбачають лише два випадки, коли вибори не призначаються і не проводяться - це введення військового або надзвичайного стану по всій Україні або на її певних територіях.

«В інших же випадках вибори мають відбутися згідно Кодексом та Конституцією України. Тому "червона" зона не вплине на відміну виборчого процесу», - підкреслив Постівий.

При цьому він додав, що в залежності від епідемічного районування відповідно до постанови Кабінету міністрів №641 є обмеження на одночасне скупчення людей.