В Офісі президента відреагували на рішення ОАСК щодо звільнення директора НАБУ

В Офісі президента заявили, що рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо звільнення директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з посади не можна вважати остаточним через те, що воно буде оскаржене. 

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

«НАБУ як було, так і залишається повноцінно функціонуючим правоохоронним органом. Ще раз підкреслимо, що це є важливою складовою ефективного та прогресивного розвитку нашої держави», - йдеться у повідомленні.

В Офісі додали, що виключний перелік підстав для звільнення директора НАБУ Ситника міститься у чинному законодавстві.

«Цей перелік може бути змінений лише за рішенням Верховної Ради України, а не суду», - зауважили в відомстві президента.

Також в ОП нагадали, що Конституційний суд України визнав неконституційними положення закону про НАБУ, за якими президент може призначати на посаду та звільняти з посади директора антикорупційного бюро.

«Це рішення є остаточним та не підлягає оскарженню. Незалежно від того, як будь-хто оцінює це рішення, для народних депутатів України існує об’єктивна потреба переглянути положення закону про НАБУ, скорегувавши їх з огляду на конституційні норми. Сподіваємося, що народні обранці не затягуватимуть цей процес», ㅡ заявили в Офісі Зеленського.

Нагадаємо, 26 жовтня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення викреслити з державного реєстру інформацію про Артема Ситника як директора Національного антикорупційного бюро та зобов'язав Міністерство юстиції зробити цю процедуру.

Мін'юст відмовився прибирати Ситника з Єдиного державного реєстра, бо немає на це повноважень.