В ОПЗЖ відреагували на санкції проти Медведчука

Рішенням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо введення персональних санкцій проти народного депутата «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко розцінюється як спланований акт політичних репресій. 

Про це йдеться в заяві політсили.

«Володимир Зеленський почав знищувати українську демократію. Масові порушення конституційних прав українських громадян, перетворення державних органів на машину для репресій, позасудові закриття каналів, переслідування політичних опонентів стали останніми аргументами цього слабкого і мстивого режиму», - зазначили в ОПЗЖ.

У партії підкреслили, що «немає ніяких законних підстав» для рішення ввести персональні санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, а також нардепа партії Тараса Козака та його дружини Наталії Лавренюк.

«Це бажання диктаторського режиму Зеленського звести рахунки з лідерами опозиції та завдати удару по найбільш рейтинговій політичній силі країни», ㅡ заявили в ОПЗЖ.

Також там наголосили, що партія ініціювала початок процедури імпічменту президента Володимира Зеленського.

«Ми будемо робити все, щоб вона була доведена до кінця», - додали в ОПЗЖ.

Як раніше повідомлялося, голова парламенту України Дмитро Разумков дозволив апарату Верховної Ради видати підписні листи партії ОПЗЖ для збору підписів депутатів за імпічмент президента Зеленського.

Нагадаємо, 19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, низки громадян РФ, а також проти дружини Козака Наталії Лавренюк.

Сам Козак потрапив під санкції разом із трьома телеканалами «112 Україна», NewsOne та ZIK ще 2 лютого через фінансування каналів державою-агресором, а також через безпосередній зв'язок з терористичними організаціями, що оперують на окупованих територіях України.