В Росії побачили ризик військового рішення на Донбасі після санкцій проти Медведчука

Запровадження Україною санкцій проти депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука та ще низки фізичних і юридичних осіб свідчить про наступ реакції в країні, яка може привести до військового вирішення на Донбасі.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає РБК.

Він вважає повідомлення про санкції проти Медведчука «дуже тривожною інформацією», тому що Росія вже «бачить реакційну тенденцію в Україні, що вже набирає обертів».

За словами Пєскова, Москва бачить «репресивні заходи щодо ЗМІ, громадян України, а також провідних політиків країни».

«Це не може не викликати занепокоєння й не підігрівати питання, ким обрана така реакційна лінія і чи не призведе вона до того, що керівництво України, приміром, вважатиме за можливе вирішити воєнним способом ситуацію на південному сході України», — заявив речник Путіна.

При цьому, відповідаючи на питання про можливий «американський слід» в історії із санкціями Медведчука, Пєсков лише заявив, що Штати «продовжують накачувати оборонний потенціал України».

Своєю чергою, посольство США в Україні оприлюднило заяву на підтримку рішення Києва щодо накладання санкцій проти Медведчука.

«Ми підтримуємо зусилля України із захисту власного суверенітету й територіальної цілісності України шляхом санкцій», - наголосили у посольстві.

Також там нагадали, що політик перебував під санкціями Міністерства фінансів США ще з 2014 року за «підрив безпеки, територіальної цілісності й демократичних інститутів України».

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти депутата «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще низки фізичних і юридичних осіб через фінансування тероризму. 

Сьогодні, 20 лютого, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій строком на три роки стосовно п'яти громадян Російської Федерації, трьох громадян України, зокрема Медведчука, та 19 юридичних осіб.