Венедіктова підписала підозру депутату Юрченку

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату Олександру Юрченку. Депутата вважають причетним до злочинної схеми з хабарем. Про це Венедіктова написала у Facebook.

Вона зазначила, що Офіс генпрокурора спільно з прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури «провели декілька годин» над вивченням матеріалів цієї справи. Після цього вона підписала повідомлення про підозру.

Вендіктова додала, що генеральний прокурор «не працює секретарем ані детективів НАБУ, ані прокурорів САП». За її словами, генпрокурор має право вивчати матеріали справи, а «не довідки чи окремі частини НСРД».

«Я не стану обмежувати конституційні права громадян зі спеціальним статусом або без такого, не вивчивши матеріали справи. Це моя принципова умова і я не збираюсь від неї відмовлятись», — зазначила вона.

Венедіктова також наголосила, що «випадковий злив» матеріалів кримінальних проваджень у ЗМІ — це протизаконно. 

Крім того президент Володимир Зеленський закликав українські правоохоронні відомства «почути суспільство» та почати працювати продуктивніше й виявляти та карати хабарників.

Він наголосив, що «кожен посадовець, міністр і депутат має великими літерами десь на собі закарбувати просту істину: якщо вкрав - сядеш, якщо брав хабар - сядеш». Винятків, за словами Зеленського, бути не може для жодної людини в нашій державі - «за хабарництво буде дуже боляче».

«Коли ми йшли на вибори, ми обіцяли народу, що старі корумповані часи закінчаться... Забули? Так швидко? Чому досі хтось вважає, що він особисто може спробувати стати «винятком» з цієї обіцянки та поводитися настільки зухвало?» — написав глава держави у Telegram-каналі.

Нагадаємо, працівники Національного антикорупційного бюро України декілька днів тому спіймали на великому хабарі помічника депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка.