Венедіктова прокоментувала передачу "справи Татарова" до СБУ

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що не причетна до рішення про передачу в Службу безпеки України кримінального провадження по заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову.

Про це вона повідомила у коментарі  "Українській правді".

«На хід розслідування будь-якого кримінального провадження слід реагувати виключно через призму законності прийнятих процесуальних рішень. Емоції і спрага самопіару - не помічники в нашій справі. Згідно закону, я взяла відвід у питанні прийняття процесуальних рішень у провадженні, більше відомого як "справа Нацгвардії або Татарова"», - зазначила генпрокурорка.

За її словами, вона взяла відвід через суперечку про заміну групи прокурорів і процесуальні повноваження в цій справі перейшли до її заступника Олексія Симоненка.

Венедіктова підтвердила, що підписувала апеляційну і касаційну скаргу на рішення Печерського і Апеляційного судів відповідно, але «колегія суддів касаційного кримінального суду в складі ВС залишила рішення Печерського суду в силі».

Нагадаємо, 24 грудня стало відомо, що Офіс генпрокурора передав справу, в якій фігурує Татаров, з НАБУ в СБУ. НАБУ вважає, що Офіс генпрокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручання в розслідування бюро тим, що забрав у детективів справу Татарова.

Як раніше повідомлялося, 18 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру Татарову за статтею про хабарництво. Сам Татаров заявив, що «доведе свою невинуватість і гідно відповість».