Верховна Рада звільнила Івана Баканова з поста очільника СБУ

Верховна Рада на засідання 19 липня звільнила Івана Баканова з посади очільника Служби безпеки України.

Про це повідомив у Telegram-каналі народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк.

«За» проголосували 265 депутатів. 

Железняк зазначив, що самого Баканова під час розгляду питання в залі не було. Нардеп додав, що питання призначення нового голови СБУ на сьогоднішнє засідання не виносили.

На сторінці СБУ опублікували звернення Баканова щодо результатів своєї роботи.

«СБУ — не політична структура, а її голова — не політик. Ми займалися справами, а не піаром. Будували максимально прозорі відносини з суспільством, яке наразі чимало знає про досягнення Служби за останні 3 роки», — зазначив він.

Баканов визнав, що в його роботі були хиби, але додав, що «складно за кілька років змінити систему, яка десятиліттями зазнавала впливу сильного і підступного ворога, що володіє необмеженими ресурсами».

Він переконує, що СБУ вибудувала «чітку систему» нейтралізації російської агентури. Крім того, вже колишній очільник СБУ подякував чесним і професійним співробітникам за службу.

«І наостанок: зараз, коли кожного дня гинуть найвідданіші сини та доньки України, коли російські ракети вбивають наших дітей і випалюють український хліб — не слід забувати про єдність. Та нашу силу в ній. Ми маємо спільно і впевнено рухатися до нашої єдиної мети — перемоги над ворогом!» — підсумував Баканов.