Верховний суд скасував перемогу Вірастюка у 87 окрузі

Велика палата Верховного суду ухвалила постанову, якою визнала протиправним та скасувала протокол Центральної виборчої комісії (ЦВК) від 22 квітня 2021 року, яким визнано Василя Вірастюка переможцем в окрузі №87 на Івано-Франківщині. 

Про це повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".

Крім того, Велика палата визнала протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87 в Івано-Франківській області.

Зазначається, таке рішення мотивовано серед іншого тим, що при встановленні результатів голосування в окрузі №87 Центрвиборчкомом не було забезпечено перевірку всіх порушень, що були допущені та на які посилались учасники виборчого процесу. 

Таким чином, Велика палата частково задовольнила апеляційну скаргу іншого кандидата на пермогу у №87 окрузі Олександра Шевченка на рішення Верховного суду від 28 квітня 2021 року у справі №9901/114/21.

Як раніше повідомлялося, Олександр Шевченко не погодився з протоколом ЦВК про результати виборів в окрузі та оскаржив цей протокол та дії ЦВК щодо встановлення результатів до ВС.

Нагадаємо, 23 квітня ЦВК встановила результати виборів на окрузі №87 та визнала кандидата від партії «Слуга народу» Василя Вірастюка обраним народним депутатом України.