Верховний суд відхилив позов щодо скасування санкцій проти «каналів Медведчука»

26 квітня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовив у задоволенні позову щодо скасування санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK.

Про це повідомила пресслужба ВСУ.

Так, суд відмовив у задоволенні позивних вимог справи №9901/22/21. Позивачем у ній є адвокат Павло Попков, відповідачем — президент Володимир Зеленський.

У  ВСУ додали, що це рішення ще можна оскаржити у Великій палаті Верховного суду.

На розгляді перебувають ще 7 позовних заяв, якими оскаржують обмеження щодо телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK.

Так, 18 травня планують розглянути заяву власника цих телеканалів Тараса Козака. Відповідачем у цій справі вказаний президент Володимир Зеленський.

Як раніше повідомлялося, 19 березня ВСУ завершив розгляд справи за позовом харківського юриста Романа Лихачова, який стверджував, що указ Зеленського про введення санкцій порушує його права на отримання інформації від інформаційних програм, які транслюють телеканали «112 Україна», NewsOne, ZIK. Тоді суд, заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, відмовив Лихачову в задоволенні позову. 

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Тараса Козака та телеканалів «112 Україна», NewsOne, ZIK.