"Відданість Зеленського боротьбі з корупцією наразі сумнівна": Гончарук о своем увольнении

Колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук вважає, що на президента Володимира Зеленського чинився тиск з метою відставки Кабінету міністрів через негативне висвітлення роботи уряду на телеканалах, які належать олігархам. Про це пише The New York Times.

Гончарук заявив, що Зеленський нібито звільнив його і більшу частину його Кабміну на початку березня після того, як він перетнув інтереси кількох впливових інсайдерів в українській економіці.

"Наше звільнення я пов'язую, перш за все, з нашою систематичною боротьбою з корупцією. Ми втручалися у багато корупційних схем людей і не всім це сподобалося", – прокоментував Гончарук своє звільнення.

На думку експрем'єра, відданість Зеленського боротьбі з корупцією наразі сумнівна. Він також вважає, що на президента чинився тиск з метою звільнення уряду через негативне висвітлення роботи Кабміну на олігархічних телеканалах.

"Прибуток вже приватизовано; усі збитки лягають на плечі платників податків", – сказав Гончарук про олігархів, які заробляють за рахунок пересічних українців.

При цьому він зазначив, що олігархи продовжують контролювати 3754 державні компанії країни через "смотрящих".