Відставки командувача ВМС Німеччини замало - посол Мельник

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що відставки командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, який заявив, що окупований Крим ніколи не повернеться в Україну, недостатньо.

Про це дипломат написав у Twitter.

Він закликав уряд Німеччини кардинально змінити свою позицію щодо російсько-українського конфлікту.

«Хоча Україна вітає своєчасну відставку командувача Військово-Морських сили Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, цього кроку недостатньо для відновлення повної довіри до політики Німеччини», — сказав Мельник.

В інтерв'ю газеті Die Welt посол сказав, що скандал залишив «безліч уламків» і «серйозно поставив під сумнів міжнародний авторитет та надійність Німеччини — і не лише з українського погляду».

Мельник також зазначив, що заява віцеадмірала Шенбаха «дуже шокувала всю українську громадськість».

Кріім того він провів паралелі з часами нацистської Німеччини: «За такого поблажливого ставлення українці несвідомо відчували нагадування про жахіття нацистської окупації, коли з українцями поводилися як з недолюдами».

Нагадаємо, 22 січня командувач ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що «кримський півострів втрачений, і він ніколи не повернеться»

У Міністерстві оборони Німеччини згодом заявили, що висловлювання командувача Шенбаха «жодним чином не відповідають позиції федерального Міноборони». А сам військовий подав у відставку.