Відведення військ РФ від кордонів України - результат роботи Зеленського, - Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак висловив переконання, що відведення російських військ від східних кордонів України є результатом роботи глави держави Володимира Зеленського, його команди, а також міжнародних партнерів.

Про це він заявив в етері програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», передає пресслужба ОП.

«Поки є сили, які займаються тим, що критикують владу, ми працюємо не заради піару, а заради країни. Ця критика дуже схожа на ворожу пропаганду, адже вона кардинально спотворює реальність. Ми всі побачили, яку безпрецедентну підтримку має сьогодні Україна», – зазначив Єрмак.

Він наголосив, що результати роботи команди глави держави та факти набагато красномовніші, ніж безпідставна критика деяких політиків.

«Всі побачили, як відбувався візит президента до Парижа, як відбувалася відеоконференція, під час якої президент Франції сидів поряд з президентом України, і вони розмовляли з канцлером Німеччини», –  підкреслив глава ОП.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив командуючим з 23 квітня починати відведення військ, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму, в пункти постійної дислокації, оскільки «навчання завершуються і всі поставлені цілі досягнуті».

Як передає «Интерфакс», у міноборони Росії заявили, що вже почали відведення від українських кордонів військових Південного військового округу і Повітряно-десантних військ. Зокрема на великі десантні кораблі вже завантажили підрозділи морської піхоти, техніку та озброєння Каспійської флотилії та Чорноморського флоту РФ. Окрім того, військові підрозділи та об'єднання рухаються до залізничних станцій та аеродромів.

Також сили ПДВ Росії перекинуть з окупованого Криму літаками військово-транспортної авіації та залізничним транспортом. Також із півострова виводять сили хімзахисту Південного військового округу.

У Держдепартаменті США обіцяють уважно стежити за цим процесом, пише Reuters.