Влада «згноїла» 16 тисяч бронежилетів на складах, - Ірина Геращенко

На військових складах України псуються 16 тисяч бронежилетів, які мали бути поставлені для захисту наших військових.

Про це повідомила співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у Facebook.

Вона зазначила, що суспільство обурюється заявами німецьких посадовців, але чомусь не реагує на саботаж з боку своєї влади. 

«Українське суспільство справедливо обурюється позицією Німеччини, яка заблокувала надання Україні ПДЧ в 2008 році і зараз блокує передачу нам зброї. Посол України в Німеччині звернувся до нового уряду цієї країни з проханням передати нам бодай бронежилети. В мене запитання до української влади – а де ділися українські бронежилети? І до українського суспільства – а де праведне обурення діями української влади, яка в своїй неадекватності просто "згноїла" 16000 броніків», – пише депутатка.

Геращенко нагадала, що відразу після інавгурації «Зеленський оголосив полювання на тих бойових генералів, які сміли діяти, а не бездіяльничати в найважчі роки війни, які сміли закупити для армії броніки, катери, іншу техніку і амуніцію».

«Пам’ятаєте справу генерала Марченка, якого Зеленський і Ко арештували і кинули в Лук‘янівку за начебто неякісні бронежилети? Тоді в рамках кримінальної справи було арештовано 16000 броніків, вони згнили на складах», – констатує співголова фракції. 

Також вона підкреслила, що з 2019 року в ЗСУ не закупали нових касок і бронежилетів.

«Нічого. Отже, в армію за ці роки ніяких нових броніків не закуплено, неякісність бронежилетів Марченка не доведена. Можливо, це була свідома диверсія?» – зауважила нардепка.

Геращенко оприлюднила фото зі складами з бронежилетами.

«На фото – склади з арештованими броніками. Які просто згнили. Це і є зрада, диверсія і тероризм. Проти власної країни», – заявила політикиня.