Водія «слуги» Галушка оштрафували та на рік позбавили прав

Водія народного депутата від «Слуги народу» Миколи Галушка на рік позбавили прав і оштрафували на 10 200 гривень. Раніше у мережі з'явилося відео, як нардеп нецензурно спілкувався з поліцейськими, які зупинили його водія за порушення.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у Facebook.

Він розповів, що рішенням Печерського районного суду Києва водія притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 130 Кодексу про адміністративні правопорушення за відмову пройти освідування. 

«Водій народного депутата, який став сьогодні відомий на всю країну не з кращої сторони через манеру спілкування з поліцейським, притягнутий до адміністративної відповідальності», — сказав Монастирський.

Він зазначив, що хоча досі немає суттєвої відповідальності за образу поліцейського, наразі у парламенті перебуває законопроєкт №5050-1, який пропонує запровадити за це штраф від 850 до 1700 гривень.

«Сподіваюсь, народні депутати ухвалять цей законопроєкт і захистять право поліцейських на повагу у випадках, коли їх дії захищає закон. Це буде по-європейськи, справедливо й по суті. Так живуть цивілізовані країни, до яких ми прагнемо приєднатися», — наголосив глава МВС.

Як раніше повідомляла «Українська правда», інцидент стався ще 18 грудня 2020 року. Поліцейські зупинили авто у центрі Києва приблизно о 4 годині ранку за порушення правил дорожнього руху (перетин подвійної смуги).

Галушко приїхав «виручати» свого водія і довго, нецензурно висловлюючись, пояснював правоохоронцям, що це авто народного депутата і вони, мовляв, не мали права його спиняти.

Поліцейські зауважили, що на авто не написано, що воно належить нардепу, до того ж народні депутати не мають дипломатичного імунітету.

На відео Галушко звинувачує правоохоронців у провокації, скаржиться, що його «висмикнули з-за столу», та ображає поліцейських.