Всенародне опитування проводитиметься за кошти меценатів - нардеп Кравчук

Заступниця керівника фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що фінансувати загальнонаціональне опитування будуть меценати коштами «українського походження».

Про це вона сказала в етері «Громадського радіо».

За словами Кравчук, проводити опитування буде певна громадська організація спільно з соціологами. Найближчим часом про цю громадську організацію заявлять офіційно.

«Наскільки я знаю, розглядається варіант паралельно провести екзитпол саме по відповідях людей, по цьому опитуванню, щоб його можна було оприлюднити одразу та звірити з офіційними результатами», — отметила депутатка.

Вона зазначила, що є багато небайдужих меценатів, які виділять чи вже виділили кошти на проведення такого опитування. За словами нардепки, це «не такі великі гроші». Однак політичну відповідальність за захід несе ініціатор опитування.

«Юридично це опитування буде закріплено нардепами чи президентом, які подадуть відповідний законопроєкт», - додала Кравчук.

Нагадаємо, напередодні Зеленський повідомив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п'ять суспільно важливих питань.

Зазначається, що це опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, проте дасть можливість кожному громадянину висловитися щодо важливих для суспільства питань.

Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ. Держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників.