Всеукраїнське опитування Зеленського профінансує "Слуга народу"

Ініційоване президентом України Володимиром Зеленським загальнонаціональне опитування у день місцевих виборів 25 жовтня профінансує владна партія "Слуга народу".

Про це повідомляє пресслужба політсили.

«5 запитань від президента України – хто фінансуватиме це дослідження? Відповідаємо офіційно: політична партія "Слуга народу". Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня», - йдеться у заяві.

У партії наголошують, що це є законним.

«"Слуга народу" не буде проводити дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзитполу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил», - пояснюють у партії.

Крім того, у "Слузі народу" запевняють, що це не буде агітацією.

«Під час дослідження не буде використано партійної символіки, не буде жодного заклику голосувати за «Слугу народу» або ж за окремих кандидатів на виборах. Члени партії, кандидати в депутати місцевих рад від партії та їхні представники не будуть задіяні для проведення опитування і спілкування безпосередньо із громадянами в день проведення виборів», - йдеться у повідомленні

У партії зазначають, що «проведення такого опитування є одним із пунктів передвиборчої програми партії щодо розвитку прямої демократії та народовладдя в Україні».

«У такий спосіб ми хотіли б започаткувати традицію, відпрацювати механізм, за яким влада матиме можливість чути думку народу постійно і регулярно. А народ, у свою чергу, отримає можливість донести до влади свою думку», - додали у політсилі.

Усі витрати, пов’язані з опитуванням, обіцяють відобразити в звіті партії для Національного агентства з запобігання корупції.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський повідомив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п'ять суспільно важливих питань.

В Офісі президента зауважили, що це опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, проте дасть можливість кожному громадянину висловитися щодо важливих для суспільства питань.

Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ. Держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників.