Я нікому нічого не винен! – Зеленський зірвався під час пресконференції з Трампом

Президент України Володимир Зеленський нервово відреагував на запитання журналістів у Нью-Йорку, де його питали про скандальну розмову з президентом США Дональдом Трампом, через яку останньому загрожує імпічмент. Спільну пресконференцію лідерів України і США транслював телеканал Прямий.

"Ми маємо незалежну країну, незалежного генерального прокурора. Я нікого ні до чого не підштовхую, ні на що не тисну. Я не дзвоню нікому, ні новому генеральному прокуророві, не питаю, не підштовхую, не прошу", - заявив Зеленський.

"Ви почуваєтесь зобов’язаним (перед президентом США Дональдом Трампом – ред.)?" – запитали його.

"Дякую. Я вам відповім. Зобов’язаним про що? Я нікому нічого не винен. Всі розумієте", - згадав свою стару тезу український президент.

"Ви двічі принаймні казали, що ви будете розслідувати", - продовжили журналісти.

"Я сказав, що ми готові розслідувати. Україна – незалежна країна, і Генеральна прокуратура… Ви самі знаєте, у нас новий Руслан Рябошапка, дуже гарна і чесна людина, із західною освітою, із західним досвідом. Чи буде він розглядати? Він повинен розглядати будь-які справи. Які тут можуть бути обіцянки?" – відрізав глава української держави.

"Він вже розглядає?" - питають представники ЗМІ.

"Я впевнений, що в нього є… Ви мене вибачте, але у нас є своя країна Україна. У нас є набагато більш важливіших, дійсно дуже важливих питань. Це дійсно справи, які дуже важливі для кожного українця. Це Іловайськ, це Майдан. Це і корупція, про яку зараз говорив президент Трамп…" – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 25 вересня Адміністрація президента США Дональда Трампа оприлюднила стенограму його розмови з президентом України Володимиром Зеленським, у якій Зеленський зазначив, що наступний генпрокурор буде «стовідсотково його людиною» і займеться справою Байдена.