Якщо Росія нападе з Криму, будуть мобілізовані чоловіки й жінки, - Зеленський

У разі нападу Російської Федерації на Україну з боку анексованого півострову Крим «почнеться велика війна та мобілізуватимуть як чоловіків, так і жінок».

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю виданню «Фокус».

«Це жахлива ситуація, я навіть не хочу її уявляти. Я проти цього. Будемо сподіватися, що це неможливо. Інакше буде велика війна», - відповів Зеленський на питання щодо можливого нападу Росії на Україну з боку Криму.

За його словами, у такому разі всі українці воюватимуть.

«Ми нікуди не підемо, ми всі будемо воювати, всі будуть мобілізовані – і чоловіки, і жінки. Це буде погано для населення України. І я думаю, що Росія це прекрасно розуміє», - підкреслив глава держави.

Також президент зазначив, що особисто він вийшов би з Мінських домовленостей, але Україна не може цього зробити, бо в такому разі європейці можуть зняти санкції з Росії й представників окупованих територій.

Проте спілкуватися з президентом РФ Володимиром Путіним Зеленський не проти.

«Я можу йому зателефонувати, він точно зі мною поспілкується... Як президент України я повинен вирішувати з ним усі складні питання. І якщо це допоможе швидше зупинити війну, я повинен з ним спілкуватися», - додав глава держави.