Єрмак отримав завдання організувати зустріч Зеленського з Путіним

Глава Офісу президента Андрій Єрмак має завдання організувати зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це 26 квітня повідомив сам Зеленський на брифінгу в ході поїздки на Чорнобильську атомну електростанцію.

«Я вже дав завдання голові ОП Андрію Єрмаку, щоб він зв'язався з адміністрацією президента Путіна і вони знайшли порозуміння, терміни, місце або місто, де ми можемо зустрітися», - сказав президент.

Він також висловив упевненість, що головне в такій зустрічі - «це суть, а решта - вже деталі».

На питання, чи відбудеться все ж таки ця зустріч, Зеленський сказав: «Мені здається, все йде до того».

Журналісти також запитали його, про що можуть говорити президенти РФ та України, і чи буде успішною така зустріч з огляду на риторику Росії про «приниження російської церкви та мови в Україні».

«В Україні люди говорять різними мовами й ходять до різних церков, але всі пам'ятають, що державна мова - українська», - відповів Зеленський.

Також президент зазначив, що церква відокремлена від держави.

«Я ніколи не користувався главами церков для того, щоб впливати на населення з точки зору підтримки електорату. Тому вони у нас абсолютно вільні - і люди, і церкви. Люди ходять в ті церкви, в які хочуть. І це правильно», - сказав він.

Крім того, глава держави додав, що Тристороння контактна група майже завершила перемовини про «великоднє перемир’я» на Донбасі.

«Я вважаю, що ми вже на фініші цього узгодження. Засідання Тристоронньої контактної групи, передусім робочої групи з питань безпеки, буде продовжуватися 27 квітня. Мені здається, всі сторони вже все погодили. Але не погодили лише документальне формулювання цієї згоди. Ми дуже цього прагнемо. Дуже хочеться, щоб на Великдень не було пострілів, не було смертей. Для цього українська сторона вже все зробила», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, 20 квітня Зеленський запропонував Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна». На цю заяву Путін відповів, що готовий прийняти Зеленського в Москві «в будь-який зручний час», якщо він хоче поговорити про двосторонні відносини, але питання щодо Донбасу порадив обговорювати з самопроголошеними «Л/ДНР».