Єрмак пояснив, чому Татарова не звільняють з Офісу президента

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що звинувачення на адресу його заступника Олега Татарова, який є фігурантом розслідування щодо квартир для Нацгвардії, не мають жодного відношення до його нинішньої роботи в Офісі, так як є подіями 4-річної давнини.

Про це Єрмак розповів в інтерв'ю журналу НВ.

«Звинувачення, що пролунали, мають 4-річну давнину і не мають ніякого зв’язку з тією діяльністю пана Татарова, яку він здійснював в ОП», — пояснив глава Офісу президента.

Єрмак запевнив, що Татаров був призначений на посаду в ОП не за рекомендацією Андрія Портнова, як стверджують деякі ЗМІ.

«У мене є кадровий департамент, який підбирає людей, періодично дає кандидатури, проводить співбесіди. На той момент, коли ми відкривали вакансію, було запропоновано кілька кандидатур, проведено співбесіду, і професійний рівень цієї людини (Татарова, - ред.) нас влаштував. Це стало підставою для ухвалення рішення», — пояснив він.

Водночас Єрмак відзначив, що за жодного президента України раніше був би «немислимим» резонанс, якого набула справа Татарова, як і той факт, що фігурантом може бути навіть співробітник Офісу президента.

За словами глави ОП, це свідчить «про стовідсоткову відкритість та нульову толерантність до корупції».

«Нині немає ніяких перешкод. Слідство йде, але поки з того, що я бачу, з того, що я знаю, — є якась інформація, але немає судового рішення. Ми як ніхто інший зацікавлені, щоб істина була встановлена, і ця справа опинилася у суді. З іншого боку, погодьтеся: ми живемо в такому інформаційному полі, де звинуватити можна будь-яку людину», - додав Єрмак.

Він також заперечив припущення деяких ЗМІ, що Офіс президента начебто міг комунікувати стосовно справи Татарова з генпрокурором Іриною Венедиктовою, яка замінила прокурорів у його справі.

Нагадаємо, 18 грудня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру Татарову за статтею про хабарництво. Сам Татаров заявив, що «доведе свою невинуватість і гідно відповість».