Єрмак розповів, які фактори впливають на зниження рейтингу Зеленського

Глава Офісу президента Андрій Єрмак назвав три причини які, на його думку, вплинули на падіння рейтингу президента Володимира Зеленського та влади в цілому. Це пандемія, пропаганда та низький рівень інформування населення.

Про це він сказав  в етері телеканалу «Україна 24».

Так, першою причиною зниження рейтингу влади він називає «непрості часи» через пандемію коронавірусу.

«Назву кілька причин, я в них упевнений. Причина перша - є якась закономірність, непрості часи, COVID, ми спостерігаємо цю тенденцію не тільки в Україні», - зазначив Єрмак.

Другою причиною очільник ОП вважає «цілеспрямовану дворічну роботу найпотужнішої машини» пропаганди як всередині країни, так і ззовні.

«Сьогодні потік брехливої ​​інформації, не критики, практично відвертих образ, просто не припиняється. Не будемо говорити, звідки, хто замовник — це всім відомо, не потрібно навіть говорити. Розсудливі люди, які дивляться, слухають, обурені цим потоком», - переконаний Єрмак.

Третя причина, на його думку, полягає в низькому рівні інформаційної політики влади.

«Люди повинні відчувати, що їм стає жити краще, це найголовніше. Але дуже важливо, що робить влада для того, щоб завтра стало жити краще. Влада не має жодного свого телеканалу, проти неї працює абсолютно інша система, на сьогодні причини такі. Причини не в тому, що президент Зеленський, як писали десь, "за два роки зумів розвалити процвітаючу країну, знищити найкращу медицину"», - підкреслив глава Офісу президента.

Водночас Єрмак додав, що «ми не скаржимося, цього від нас ніхто не дочекається».

Зазначимо, що за результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке проводили 2-3 лютого 2021 року, президентський рейтинг Володимира Зеленського з грудня 2020 року знизився з 26,5% до 21,2% серед тих людей, хто готовий голосувати та визначився з вибором.