YouTube заблокував доступ до трьох «каналів Медведчука»

Відеохостинг YouTube обмежив доступ до акаунтів телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK, які належать народному депутату від партії «Опозиційна платформа - За життя» та соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку. 

Про це повідомляє «Детектор Медіа».

Наразі доступ до всіх трьох акаунтів телеканалів заблоковано на території України. При спробі відкрити сторінки каналів з'являється напис: «Цей канал недоступний для перегляду в вашій країні». Проте до них можна отримати доступ, якщо зайти через VPN.

«Але навіть в такому вигляді це серйозний удар по YouTube-імперії Медведчука. Трафік з України тепер обвалиться, оскільки не кожен буде морочитися з VPN. Крім того, контент "каналів Медведчука" тепер не буде видаватися у рекомендованих відео для українських користувачів», - зазначив журналіст Денис Казанський у Facebook.

Водночас телеканал «Перший Незалежний», який був створений колишніми співробітниками заблокованих ZIK, «112 Україна» та NewsOne, продовжує мовити на YouTube. 

У свою чергу міністр культури Олександр Ткаченко підкреслив у Telegram-каналі, що «канали Медведчука» заблокували на платформі YouTube в Україні за зверненням Мінкульту та на рішення РНБО.

«Це важливий крок до визнання світового суспільства боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора. Вдячний фахівцям платформи YouTube, що звернули увагу на наше звернення та на рішення РНБО України щодо телеканалів, які несли загрозу національній безпеці України, оскільки вони не є ЗМІ чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України», - написав міністр.

Але самі заблоковані телеканали сприймають ситуацію інакше. Наприклад, «112 Україна» у Telegram-каналі написав, що «Перший Незалежний» «розширив своє мовлення ще на три YouTube-платформи».