Законопроєкт про олігархів направлений особисто проти Порошенка - "Європейська солідарність"

Партія "Європейська солідарність" вважає, що законопроєкт Зеленського про олігархів спрямований виключно проти п'ятого президента Петра Порошенка і "жодних справжніх олігархів не обмежує".

Про це пресслужба політсили повідомила в коментарі «Українській правді».

У партії кажуть, що Зеленський вважає олігархами тих, хто не подобається йому особисто.

"Вочевидь, з точки зору Зеленського олігархами є ті, хто не подобається йому особисто – і, безумовно, Порошенко у цьому списку знаходиться на першій позиції. Зеленський намагається будь-яким способом позбутися Порошенка", - наголосили в "Європейській солідарності".

У політсили також заявили, що хоч Порошенко до початку політичної діяльності й досягав успіху в бізнесі, але жоден із його активів не було отримано шляхом приватизації. 

В "ЄС" запевняють, що компанії Порошенка ніколи не мали монопольного статусу на жодному з ринків, не користувалися пільгами з державного бюджету та не здійснювали тіньового політичного впливу.

"Цей законопроєкт має на меті захоплення влади шляхом присвоєння Зеленському позаконституційних диктаторських повноважень, де у позасудовий спосіб будуть призначатися правильні або неправильні політики, а контрольований Зеленським регулятор без суду визначатиме доброчесність чи недоброчесність ЗМІ, що означатиме як наслідок захоплення владою незалежних ЗМІ лише тому, що їх редакційна політика не подобається Зеленському. На жаль, цей законопроект викликає абсолютно тотожні аналогії з сучасною Росією та Білоруссю", - заявили у партії.

Нагадаємо, 2 червня президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.