Заява Татарова про НАБУ не передає позицію Зеленського - Офіс президента

Заява заступника голови Офісу президента Олега Татарова шодо діяльності Національного антикорупційного бюро є його особистою думкою та не відбиває офіційну позицію президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

Там наголосили, що визнання неконституційними окремих положень закону про НАБУ хоч і створювало загрозу для роботи цього органу, але зрештою «не змогло зруйнувати його легітимність і незалежність». Те саме стосується й директора НАБУ Артема Ситника.

Там додали, що найближчим часом цей закон буде вдосконалено для його повної відповідності Конституції України.

«Учора я висловив свою особисту думку, яка жодним чином не впливає на мою підтримку всіх законодавчих ініціатив президента щодо зміцнення незалежності всіх антикорупційних органів», — заявив Татаров.

За словами керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, позиція щодо підтримки цілісності, незалежності та ефективності антикорупційної системи в Україні, яка була висловлена на останньому засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики, незмінна, і лише ця позиція є пріоритетною в команді Президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 28 листопада заступник глави Офісу президента Олег Татаров у коментарі виданню «Закон і бізнес» заявив, що директор НАБУ Артем Ситник має піти з посади, бо він є «коріння всіх проблем», а саме НАБУ — «не українська історія».

«НАБУ - це не українська історія, яка, на жаль, знаходиться за межами нашої країни. Можна виходити з різними законодавчими ініціативами, але корінням проблем у антикорупційній політиці держави є саме Артем Ситник», - так Татаров прокоментував законопроєкт, яким уряд має залишити Ситника на посаді.

Заступник Єрмака вважає, що директор НАБУ має піти з посади, а «зовнішні джерела впливу» ведуть боротьбу за те, аби залишити Ситника директором Бюро.

Раніше, 19 листопада, президент Володимир Зеленський запевняв послів G7, що гарантує збереження посади директора Національного антикорупційного бюро за Артемом Ситником.

26 листопада Кабінет міністрів України підтримав законопроєкт, який зберігає посаду директора Національного антикорупційного бюро за Артемом Ситником до внесення змін до законодавства, як того вимагає рішення Конституційного суду.