Зеленський не закінчив, а посилив "епоху бідності": 37% стали жити ще гірше

За рік президентства Володимира Зеленського рівень добробуту знизився у 37% українських сімей. Про це йдеться в результатах дослідження Центру Разумкова, яке було присвячено році президентства Зеленського.

37,6% українців вважають, що в порівнянні з квітнем 2019 року рівень добробуту їх родини погіршився, 9% - вважають, що рівень покращився, 51,6% - не змінився.

Також половина респондентів вважає, що економічний стан України погіршилося (7,4% вважають, що покращився, 36% - не змінився).

56% опитаних відчули зростання рівня цін і тарифів (10% думають, що ситуація з тарифами змінилася на краще, 29,9% - не відчули змін).

70,3% респондетів згодні з тим, що передвиборчі обіцянки президента про робочих місцях не виконані, 15,9% вважають, що вони виконані частково, 1,5% - вважають, що виконані повністю.

71,5% зазначають, що президент не зміг усунути олігархів від впливу на політику.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 24 по 29 квітня 2020 року методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів. Було опитано 2056 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.