Зеленський перевірив українські позиції на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом

Під час робочої поїздки до Херсонської області президент України Володимир Зеленський перевірив передові позиції військовослужбовців на адміністративній межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Ми сьогодні на Херсонщині. Бачимо наші позиції, перевіряємо готовність з точки зору техніки, наших бійців, наших бригад. Дуже важливо як на передовій, так і в резерві бачити стан наших військових, стан нашої армії – технічний і психологічний. Це важливо для того, щоб розуміти: те, що війська відходять, не значить, що армія не повинна бути готовою до того, що може в будь-який момент бути повернення військ до кордонів нашої країни», – сказав президент.

Як зазначається, Зеленський оглянув бліндаж та окопи й коротко поспілкувався з військовослужбовцями, які несуть тут службу.

Глава держави поцікавився рівнем забезпечення та умовами перебування бійців на позиціях. 

Також президент відвідав базовий табір українських військових поблизу смт Чаплинка, де ознайомився з умовами розміщення особового складу.

У модульному містечку Зеленський оглянув спальний, санітарний модулі та польовий спортивний зал. У санітарній частині он поспілкувався з черговими лікарями, запитав про забезпечення медобладнанням та лікарськими засобами, а також поцікавився епідемічним станом і перебігом вакцинації серед військових.

Крім того, Зеленский передав двом військовим підрозділам прилади нічного бачення та тепловізори.