Зеленський підписав нові санкції проти громадян Росії та окупаційної влади Криму

Президент України Володимир Зеленський підписав низку указів про введення санкцій, зокрема проти громадян Росії та представників окупаційної влади Криму.

Про це йдеться на сайті глави держави.

Так, Зеленський підписав указ №22/2022 про введення в дію санкцій Ради національної безпеки та оборони України проти десятків представників окупаційної влади у Криму: «міністрів», «прокурорів», «міліціянтів», «суддів» тощо.

Також до списку потрапили представник президента Росії у Північно-Кавказькому федеральному окрузі Юрій Чайка та російський дизайнер Артемій Лебедєв, який незаконно відвідував Крим та заявляв, що Україна обстрілює будинки цивільних людей на Донбасі.

Окрім того, Зеленський підписав указ №21/2022 и №19/2022 про введення в дію санкцій РНБО проти низки російських суддів та російських компаній.

Також під санкції потрапила кіпрська компанія Biscone Limited, яка, за даними ЗМІ є акціонером «Турбоатому» та пов'язана із російським бізнесменом Олексієм Мордашевим.

Загалом введені санкції передбачають: блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань тощо.