Зеленський погодив кандидатуру нового міністра оборони - Бутусов

Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру діючого віцепрем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова на посаду глави Міністерства оборони.

Про це повідомив журналіст, головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у Facebook

"Новий кандидат в міністри Резніков не був раніше пов'язаний з питаннями оборони і безпеки. Це професійний адвокат, який не мав відношення до бойових дій і оборонного планування", - написав Бутусов. 

Тому журналіст вважає, що Резніков буде для Офісу президента "керованою фігурою". 

"Йому буде потрібно чимало часу для того, щоб вникнути в суть того хаосу, що відбувається і напрацювати в ньому якусь логіку і стратегію", - переконаний Бутусов. 

Він додав, що Резнікова Зеленський розглядає перш за все як дипломата і комунікатора, а не військового реформатора та організатора оборони.

"Тому, на жаль, передумови для будь-яких структурних змін в армії поки не проглядаються. Втім... є надія, що він зможе навести порядок хоча б... в держоборонзамовленні, в держзакупівлі, наприклад, закупівлі палива", - констатував журналіст.

Бутусов також зазначив, що іншим кандидатом, який розглядався Зеленським, була колишня кандидатка в мери Києва, народна депутатка від партії "Слуга народу" Ірина Верещук.

Нагадаємо, 23 жовтня стало відомо, що Олексій Резніков отримав пропозицію очолити Міністерство оборони.