Зеленський прокоментував статтю Путіна про «єдиний народ»

Президент України Володимир Зеленський дав коментар щодо статті президента РФ Володимира Путіна про «єдиний народ» росіян, українців і білорусів, зазначивши, що російський лідер витратив багато часу на глибоку архівну работу. 

Про це Зеленський сказав на зустрічі з журналістами, передає Офіс президента

«Вважаю, якщо президент РФ уже почав писати українською, значить ми все правильно робимо. Ось у цьому напрямку я підтримую це рішення. У мене не було часу прочитати всю статтю, але деякі частини, що я прочитав, я побачив там глибоку роботу. Дійсно, витратив президент РФ багато часу, тому що там архівної роботи дуже багато. Я можу тільки позаздрити, що стільки часу президент такої великої держави може собі дозволити витратити на такий об'єм такої детальної роботи. Що стосується цього часу, я просто думаю, що ми постійно говоримо про нашу зустріч. І на зустріч між президентами України і РФ зараз щось не вистачає часу у президента Росії. Я просто не знав, на що він витрачає час, і зараз я бачу результат. Мені здається, що важливо, щоби все ж-таки деякі речі, і, до речі, про які він написав, ми могли би проговорити. Напевно, я надав би йому багато матеріалу, яким також можна скористатися в іншій статті, в майбутньому», - сказав глава держави.

Водноча Зеленський розкритикував тезу про «братські» стосунки, порівнявши поведінку Росії з біблійною історією, в якій син Адама Каїн убив свого брата Авеля. 

«Щодо "братського народу" я вже відповідав. Нас забувають, коли ми говоримо про перемогу над фашизмом, про Другу світову війну і скільки втрачено було життів українців. І згадують нас у інших випадках, що ми "братський народ". Мені здається, це не по-братськи так чинити. Більше схоже на Каїна і Авеля, щось із цієї історії. Ми обов'язково проаналізуємо цю статтю, як тільки я знайду час. Якщо треба, щоб ця стаття знайшла відповідь, подумаємо», - зазначив Зеленський. 

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін оприлюднив статтю українською «про історичну єдність росіян та українців».