Зеленський провів телефонні переговори з Меркель

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Зокрема, лідери обговорили зустріч Нормандської четвірки (Україна, Франція, Німеччина, РФ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомили в пресслужбі глави держави.

В ході бесіди Зеленський і Меркель обговорили результати саміту G7 у Франції.

Президент України подякував за послідовну позицію Німеччини щодо неможливості повернення Росії до «Великої сімки» в умовах агресії проти України та окупації Криму.

В Офісі президента зазначили, що президент поінформував Меркель про ситуацію на сході України, зокрема виконання українською стороною домовленостей щодо розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської. А також закликав провести зустріч у «нормандському форматі» якомога швидше.

«Зі свого боку Ангела Меркель висловила підтримку зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, погодившись із необхідністю проведення зустрічі на найвищому рівні найближчим часом. Домовлено про підготовчу зустріч дипломатичних радників глав держав та урядів 2 вересня», ― ідеться у повідомленні.