Зеленський призначив Василя Малюка тимчасовим очільником СБУ

Президент Володимир Зеленський призначив першого заступника голови Служби безпеки України Василя Малюка тимчасовим очільником СБУ.

Про це йдеться в указі №504/2022 від 18 липня, оприлюденому на сайті глави держави.

Напередодні Зеленський усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ.

Відомо, що Василь Малюк у 2005 році він здобув вищу юридичну освіту в Національній академії СБУ за спеціальністю «правознавство».

За час служби у регіональних управліннях СБУ Малюк обіймав різні посади: від оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Від січня 2020 року працював у центральному управлінні СБУ як перший заступник начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ. А вже у березні 2020 року Зеленський призначив його заступником очільника СБУ та начальником управління з боротьби з корупцією. На цій посаді Малюк був до липня 2021 року.

У лютому 2022 року його менш ніж на два тижні призначали заступником міністра внутрішніх справ. З посади звільнили через перехід на іншу роботу. 3 березня його призначили першим заступником голови СБУ.

У довідці на сайті СБУ вказано, що Малюк є учасником бойових дій. У березні 2022-го президент надав йому військове звання бригадного генерала.

«Українська правда» із посиланням на джерела називала Малюка наближеним до заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Журналісти помітили працівника СБУ на дні народженні Татарова.