Зеленський увів у дію два рішення РНБО

Президент України Володимир Зеленський увів у дію два рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо огляду громадської безпеки та цивільного захисту та щодо огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Як зазначається, 29 грудня Зеленський підписав укази №597 та №598, якими увів у дію рішення РНБО «Про результати проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту» та «Про результати проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом».

Зокрема, у своєму рішенні «Про результати проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту» РНБО звертає увагу Кабінету міністрів України на недостатність заходів із забезпечення виконання рішення Ради національної безпеки і оборони від 16 травня 2019 року «Про організацію планування в секторі безпеки і оборони України» в частині організації, контролю й проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту, а також попереднього розгляду його результатів.

Уряд має визначити дієвий механізм контролю за виконанням постанови Кабінету міністрів від 22 травня 2019 року №507 «Про затвердження Порядку проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту Міністерством внутрішніх справ», а МВС – завершити у тримісячний строк проведення огляду громадської безпеки та цивільного захисту й подати звіт до РНБО.

В свою чергу у рішенні «Про результати проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом» РНБО поставила завдання перед Кабінетом міністрів підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо визначення порядку визнання організацій терористичними та наслідків такого визнання.

«Також РНБО звертає увагу на недостатність заходів із забезпечення виконання статті 2 указу президента України від 5 березня 2019 року №53 «Про концепцію боротьби з тероризмом в Україні» щодо розробки та затвердження плану реалізації Концепції», - йдеться у повідомленні.

Службі безпеки України доручено прискорити проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом та подати на розгляд РНБО звіт про його результати, додали в Офісі президента.