Зеленський увів у дію нові санкції РНБО проти 95 компаній та 13 українців

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 15 квітня про запровадження санкцій проти низки фізичних і юридичних осіб.

Про це повідомляє Офіс президента.

Указ 169/2021, який оприлюднили 21 квітня, набуває чинності з дня опублікування.

Санкції стосуються 13 фізичних осіб, зокрема колишнього керівника Одеської митниці Михайла Грібанова. Також під обмеження потрапили Араік Амірханян, Сеяр Куршутов, Олександр Черепинський, Едуард Кукоба, Олег Доронін, Тигран Мелконян, Володимир Полуситок, Денис Амінєв, Сергій Сердюк, Андрій Попов, Олег Богданов та Юрій Дворак.

Санкції запровадили на три роки.

Серед обмежень, зокрема, блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України.

Також санкції стосуються 95 компаній — вони передбачають часткове припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень Україною тощо.

Нагадаємо, 15 квітня під головуванням президента Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому розглянули, зокрема, безпекову ситуацію на Донбасі, а також питання запровадження нових обмежувальних заходів щодо низки фізичних та юридичних осіб. Зеленський назвав це «другою хвилею санкцій проти контрабандистів».