Зеленський в другій половині року збирається в Азійське турне - ОП

У 2021 році планується Азійське турне президента України Володимира Зеленського, в рамках якого він відвідає Корею, В'єтнам, Таїланд та Сінгапур.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента, дипломатичний радник президента Ігор Жовква, пише ZN.ua.

"Працюємо над організацією Азійського турне президента України у другому півріччі 2021 року. Маємо чимало економічних інтересів у Кореї, В'єтнамі, Таїланді, Сінгапурі - це і будуть основні напрямки зазначеного турне", - сказав радник.

Також Жовква зазначив, що у відносинах з Китаєм ключовим завданням є розвиток взаємовигідної торговельно-економічної співпраці, передусім подальше нарощування обсягів експорту української продукції до цієї держави, розширення номенклатури експортованих товарів, зміцнення позицій на китайському ринку українських виробників сільськогосподарської продукції.

Крім того, словами радника президента, актуальним завданням буде залишатися залучення китайської сторони до реалізації окремих інфраструктурних проектів в Україні.

Він підкреслив, що в цьому році "повноцінно повинна відкритися для України Індія - для цього є всі необхідні передумови".

А також у 2021 році Україна відкриє нові можливості для просування національних інтересів в державах Перської затоки - ОАЕ, Саудівської Аравії і Катарі, додав Жовква.