Зеленський відреагував на слова Байдена щодо "незначного вторгнення" Росії

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що "незначних агресій", як і "незначних жертв" не буває. Раніше президента США Джо Байден повідомив, що загальний обсяг санкцій проти Росії буде залежати від масштабу її агресії. Але, якщо це буде "незначна військова операція", у країн Заходу може різнитися позиція щодо реакції. 

Свій коментарій Зеленський написав у Twitter.

"Хочемо нагадати великим державам, що незначних агресій не буває і маленьких народів не буває. Як не буває й незначних жертв і маленького горя від втрати близьких. Кажу це як президент великої держави", - йдеться у повідомленні.

Так Зеленський відреагував на виступ президента США Джо Байдена 19 січня, коли той припустив можливість нового вторгнення РФ до України та заявив, що в такому разі США збільшать кількість військ на українських кордонах.

Однак, за його словами, країни Заходу ще не визначилися, що робити, якщо відбудеться "незначне вторгнення" в Україну.

"Все залежить від того, що Росія зробить. Одна справа, якщо це незначне вторгнення, і врешті-решт нам доведеться сперечатися щодо того, що робити і чого не робити, і таке інше. Але якщо вони справді зроблять те, на що вони здатні, це стане катастрофою для Росії", - сказав Байден.