Зеленський вважає, що підозра Порошенку у держзраді не вплине на ситуацію всередині України

Президент Володимир Зеленський заявив, що оголошення підозри п'ятому президенту, лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку не вплине на ситуацію всередині України, оскільки «фінансова група», яку представляє політик, не зможе організувати акції протесту його підтримку в нинішній економічній ситуації.

Про це Зеленський заявив журналістам у державній резиденції «Синьогора» в Івано-Франківській області, де зустрічається із послами, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, глава держави зазначив, що певні фінансові групи, які впливають на ситуацію в Україні та організовують акції протестів, вже не заробляють як раніше.

«Він є однією з цих фінансових груп. Ми розуміємо, вони звозять людей, з різних областей... У непростий час люди хочуть заробити копійку: хтось так приходить, хтось із власної волі це робить…Тому якщо хитати – їх там, цих груп, три-чотири. Їх не так багато, зараз вони такі гроші, як раніше, не заробляють. І я не сказав би, що вони такі альтруїсти, і тому ми бачимо, що стільки фінансів вони не виділяють, як це було ㅡ це те, що я бачу», ㅡ сказав Зеленський.

Президент також заявив, не бачить резонансу щодо Віктора Медведчука та Петра Порошенка, які фігурують у справі про закупівлі вугілля з окупованих територій Донбасу.

«Я думаю, що підтримки цих процесів у суспільстві немає і зрозуміло чому. Воно так не вийде: заробляти на суспільстві, а потім, щоб це суспільство тебе підтримувало... Я думаю, що люди розуміють, що відбувається, і мені здається, що згодом люди зрозуміють, хто є хто... Ми це все бачимо», ㅡ додав президент.

Нагадаємо, 20 грудня Петру Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. У ДБР розповіли, що йдеться про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».