Зеленський вважає, що тільки народ України може впливати на зміну Конституції

Президент України Володимир Зеленський незадоволений Мінськими домовленостями, але це єдиний формат, який необхідний для діалогу, що приведе до повернення територіальної цілісності України. Проте на зміну Конституції ніхто не може впливати, окрім українського народу. 

Про це заявив Зеленський в інтерв’ю Politico Europe, повідомляє пресслужба глави держави.

"Я особисто незадоволений тим форматом "Мінська" й послідовністю та формулюванням деяких пунктів, які були підписані. Я особисто повністю незадоволений саме складом цього формату. Це єдиний формат, у якому ми сьогодні працюємо, щоб був діалог, який, я впевнений, приведе до повернення територіальної цілісності", - вважає президент, відповідаючи на запитання щодо вимог внести змінити до Конституції в частині особливостей місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Водночас Зеленський зазначив, що ніхто не може впливати на зміну Конституції України, крім народу України.

"Коли ми говоримо про один із пунктів "Мінська" – надання особливого статусу чи зміни до Конституції, про які, як ви кажете, говорили Макрон і Путін, я відверто кажу, що ті деталі, які цей пункт передбачає, – регулює зміни Конституції згідно з децентралізацією. Ми змінюємо децентралізацію, голосуємо важливий законопроєкт, і тоді ці зміни до Конституції надають ті можливості Донбасу, яких вони потребують", - запевнив Зеленський.

За його словами, основне – це "функціонал" того чи іншого пункту, й функціонал відповідного пункту Мінських домовленостей передбачає саме таке рішення.