Зеленський закликав Захід заборонити в'їзд всім росіянам, якщо рф спробує анексувати нові території України

Президент України Володимир Зеленський закликав західні країни оголосити, що у відповідь на спробу анексії нових українських територій вони заборонять в'їзд для всіх росіян.

Про це він сказав в інтерв'ю The Washington Post.

Зеленський заявив, що росіяни повинні «жити у своєму світі, поки не змінять свою філософію».

Він наголосив, що найголовніші санкції — це закриття кордонів, «бо росіяни забирають чужу землю».

«Тоді вони зрозуміють. Вони скажуть: "Ця [війна] не має до нас жодного стосунку. Все населення не може нести відповідальність, чи не так?" Може. Населення обрало цей уряд і не бореться з ним, не сперечається з ним, не кричить на нього», — сказав президент.

За його словами, чинні санкції проти росії є слабкими.

Зеленський вважає, що сильнішим обмеженням було б закриття кордонів для російських громадян на один рік і повне ембарго на купівлю російських енергоносіїв.

The Washington Post пояснює, що хоча для росії закрили повітряний простір більшість країн Європи, повної заборони на відвідування західних держав для росіян поки немає. Так, російські громадяни досі можуть вільно подавати документи на отримання візи, зокрема, для відвідування Сполучених Штатів.

Зазначимо, що про додаткові обмеження на поїздки для росіян говорять і на Заході. Наприклад, прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін закликала обмежити видачу віз росіянам на рівні всього ЄС.

«Неправильно, що коли росія веде агресивну, жорстоку загарбницьку війну в Європі, росіяни можуть жити нормальним життям, подорожувати Європою, бути туристами», — вважає прем'єр-міністерка.