Зеленський застеріг Білорусь від «знекровленого Донбасу» після повернення «вагнерівців» РФ

Президент Володимир Зеленський відкинув «український слід» у внутрішніх справах Білорусі та застеріг білоруську владу від «палаючого, знекровленого Донбасу» після повернення РФ російських найманців. Про це Зеленський написав у Facebook.

Він заявив, що «некоректно в дружніх міждержавних відносинах» звинувачувати Україну у втручанні у внутрішні справи Білорусі та передавати третій країні людей, які причетні до втручання у справи України та Білорусі.

Рішення передати найманців Росії Зеленський називає «несправедливим» та запевняє — наслідки будуть трагічні.

«Ми розуміємо, що "вагнерівці" все одно повернуться до свого звичного заняття — розповсюдження війни. Дай Боже, щоб білоруській владі не довелося й на своїй території отримати ще один палаючий, знекровлений Донбас, створити який всі "вагнерівці" дуже добре вміють», — написав Зеленський.

Нагадаємо, 14 серпня влада Білорусі передала Росії 32 затриманих бойовиків приватної військової компанії «Вагнера», яких затримали перед виборами. Ще один залишився у Білорусі, бо має громадянство цієї країни. Тоді Офіс президента з «прикрістю сприйняв рішення» Білорусі передати Росії раніше затриманих найманців.