Зеленський заявив про підготовку держперевороту в Україні на початку грудня

Президент Володимир Зеленський заявив, що отримав інформацію про підготовку 1-2 грудня в Україні державного перевороту. В нього нібито втягують українського олігарха Ріната Ахметова.

Про це президент повідомив на пресмарафоні, присвяченому екватору своєї каденції, 26 листопада.

«Є великі виклики всередині держави, які фіксують розвідки інших країн. Наприклад, отримали інформацію, що 1 числа буде державний переворот. Мені здається, важлива інформація, 1-2 грудня. Говорити та ділитися інформацією не маю права, але можу сказати, що є не лише агентурна, а й звукова інформація, де представники з України та Росії обговорюють участь Ахметова у перевороті», — сказав Зеленський, додавши, що у держпереворот мають залучити мільярд доларів.

За словами Зеленського, це «підстава Ахметова» і його нібито втягують у війну проти України.

«Вважаю, що він почав її (війну, - ред.). На жаль, це буде його велика помилка, не можна воювати проти свого народу та президента, якого обрали українці», — зазначив Зеленський.

Крім того, він запросив Ахметова до Офісу президента, щоб «послухати інформацію, якою можна поділитися».

«Не Ахметов готує переворот. Люди зі служб РФ і деякі товариші з України обговорюють те, що суспільство готове і що Рінат готовий включатися у питання держперевороту, у зміну чинного президента... У ці дні чекатиму всіх, хто збирається. Працюватиму на Банковій», - уточнив глава держави.

Інші прізвища тих, кого можуть втягнути у держпереворот, Зеленський відмовився назвати.

Також Зеленський наголосив, що, «на відміну від Януковича (четвертого президента-втікача, - ред.), тікати нікуди не буде та залишиться в Україні». 

Як пише «РИА Новости», речник президента РФ Дмитро Пєсков заперечив, що Росія готує держпереворот в Україні: «Росія ніколи такими справами не займається».

Нагадаємо, 26 листопада Зеленський проводить тригодинний пресмарафон. На нього запросили журналістів лише з 30 медіа, попередньої акредитації в Офісі президента не проводили.