Зеленський заздалегідь знав про записи інтерв'ю з Гіркіним і Поклонською - Гордон

Президент України Володимир Зеленський заздалегідь знав про те, що журналіст Дмитро Гордон планує записувати інтерв'ю з колишнім ватажком бойовиків «ДНР» Ігорем Гіркіним і так званою колишньою прокуроркою Криму Наталією Поклонською.

Про це сам Гордон розповів в інтерв'ю Громадському.

"Я вперше про це кажу: президент усе це знав за півтора місяця до реалізації. Він був посвячений у деталі операції", - зазначив Гордон.

Журналіст наполягає, що запис інтерв'ю був спецоперацією українських спецслужб, зокрема Головного управління розвідки.

"І це підтверджує витік інформації з матеріалами моєї переписки з начальником ГУР генералом Василем Бурбою перед інтерв’ю", - сказав Гордон.

Нагадаємо, 18 травня 2020 року відбулося інтерв'ю журналіста Дмитра Гордона з терористом Гіркіним, а тижнем раніше - з Наталією Поклонською.

Пізніше Гордон повідомив, що записав інтерв'ю з Поклонською та Гіркіним "в співдружності" зі спецслужбами України, а ці матеріали вже направив до Гааги.

В СБУ 19 травня 2020 року заявили, що інтерв'ю - ініціатива самого журналіста, однак визнали, що озвучене "вже детально аналізується на предмет використання як додаткових доказів захоплення Росією території України і фактичного розв'язання війни на сході нашої країни".