Зеленський звільнив головного слідчого СБУ

Президент Володимир Зеленський звільнив Богдана Тиводара з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки. Тиводар обіймав цю посаду з липня 2019 року. Про це свідчить указ №813 від 7 листопада на сайті глави держави.

Причини такого рішення невідомі.

Проте 1 листопада в ефірі «Свободи слова» Савіка Шустера Тиводар сказав, що у правоохоронців немає достатніх доказів для повідомлення підозри особам, які могли замовити вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Крім цього, як зазначається на сайті президента, Зеленський ухвалив ще низку кадрових рішень у відомстві, зокрема: звільнив начальника управління СБУ у Дніпропетровській області Андрія Олійника та призначив Сергія Криворучка начальником управління СБУ Херсонської області, Юрія Борейчука призначив начальником управління СБУ у Тернопільській області, Анатолія Денисенка — начальником управління СБУ Вінницької області, Ювгена Борзілова — начальником управління Полтавської області, Сергія Заяця — в Івано-Франківщину та Павла Данюкова — у Волинську.

Також президент призначив Ігоря Носка начальником Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ.