Зеленський звільнив послів України в п'яти країнах

Президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення українських послів одразу у п'яти країнах: Грузії, Словаччині, Португалії, Ірані та Лівані.

Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

Це вже не вперше з початку повномасштабної війни Володимир Зеленський проводить кадрові зміни серед українських послів. Так, у березні він підписав указ про відкликання послині України в Марокко Оксани Васильєвої та посла України в Грузії Ігоря Долгова.

Тоді Зеленський попереджав, що посадовці мають працювати на користь держави, а не просто триматися за посаду.

«Є ті, хто працює разом з усіма на оборону держави, на те, щоб Україна могла вибороти своє майбутнє, — ми цінуємо роботу кожної такої людини. А є ті, хто даремно витрачає час і працює тільки на те, щоб залишатися при посаді [...] При всій повазі: не буде зброї, не буде санкцій, не буде обмежень для російського бізнесу — шукайте, будь ласка, іншу роботу», — казав президент.

Після цього, у травні Зеленський своїм указом також звільнив Валерія Кірдоду з посади посла України у Нігерії та у Камеруні за сумісництвом.

Заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга наголошував, що посли повинні «задавати тон, бути прикладом служіння для колективу і суспільства».

«Тому не справляєшся, не тримаєш фронт — бігом додому. Особливо якщо ще й ганьбиш "честь мундира". Чергове кадрове рішення президента відкликати посла, який не розуміє викликів, ситуації та просто "протирає штани"», — прокоментував він звільнення Кірдоди.

чит